Tuntien varaaminen/peruminen/muuttaminen Hopotin kautta. Hopotista löydät helposti itsellesi sopivan tunnin ja näet realiajassa varaustilanteen.

Yleistä ratsastustunneista

Ratsastus on luonnonläheinen, tasa-arvoinen ja monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikille ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Ratsastusta voi harrastaa ympäri vuoden. Hyväksi ratsastajaksi kehittyminen edellyttää hyvää fyysistä kuntoa, tasapainoa, rytmitajua ja koordinaatiokykyä, ja näitä ominaisuuksia voi myös kehittää ratsastuksen avulla. Ratsastus voi olla kunto-, hyöty- tai terveysliikuntaa.

Ratsastustunnit ovat syys- ja kevätkaudella pääsääntöisesti maneesissa arki-iltoina klo 15-21, viikonloput ovat varttuja valmmennuksille, kursseille sekä tapahtumille.


Voit ratsastaa vakiotuntilaisena aina samassa ryhmässä samaan aikaan tai ns. irtotuntilaisena vakioryhmissä, silloin kuin niissä on tilaa. Yksittäistä irtotuntia halvemmalla tuntihinnalla voi ostaa ratsastuskortin (5 tai 10h), jonka hankkiminen ei edellytä vakiotuntia. Ratsastajan tulee tuolloinkin huomioida kortin voimassaoloaika!

Ensimmäinen ratsastustunti on hyvä varata soittamalla, jotta voit keskustella opettajan kanssa sinulle sopivasta ryhmästä. Ensimmäisen tunnin jälkeen voit varata tunnin soittamalla, tallilla käydessäsi tai viestillä. Huomioithan, että tuolloin tallilta aina vastataan viestiisi ja vahvistetaan tuntisi. Jos olet yhteydessä tallille viestillä, muista aina selkeästi ilmoittaa nimesi. Tunnille tulee saapua viimeistään 10min ennen tunnin alkamista. Tallin kahviossa on tussitaulu, johon opettaja on kirjoittanut millä hevosella ratsastat.Hevosjako näkyy myös Hopotissa ratsastajan omilla sivuilla. Tallin hevosilla ei ole vakiohoitajia, vaan henkilökunta laittaa hevoset tunneille valmiiksi. Ratsastajat voivat sovittaessa osallistua hevosten hoitoon.

Maksu tapahtuu Hopotin kautta. Poikkeustilanteissa maksuvälineinä käyvät myös käteinen, yleisimmät pankkikortit, ePassi sekä Smartumit.

Tuntien peruminen

Tunnit perutaan Hopotin kautta 24h ennen tunnin alkua. Jos sairastut äkillisesti, ilmoitathan siitä tallille. Perumme tunnin puolestasi.

Vakuutukset

Satunnaisratsastajat ovat vakuutettuja tapaturman varalta SRL:n satunnaisratsastajan tapaturmavakuutusella. Suomen Ratsastajainliitto suosittelee SRL:n hyväksymissä ratsastuskouluissa ratsastaville joko ratsastusseuran jäsenyyttä (Joensuussa toimivia seuroja on useita), muuta SRL:n jäsenyyttä sai Green Card/Green Card plus-korttia. Jäsenseuran vakutus on vaoimassa kaikissa hevosenhoito-, ratsastustunti-, valmennus- ja kilpailutilanteissa. Lue lisää asiasta www.ratsastus.fi


Erityisrymien ratsastus eli pararatsastus

Utran tallille ovat tervetulleita ratsastamaan myös SRL:n hyväksymän vammaisratsastusohjaajan opetukseen erityisryhmiin kuuluvat henkilöt. Vammaisratsastuksessa ratsastuslajia ei muuteta, mutta opetus, varusteet ja olosuhteet voidaan järjestää tilanteen mukaan sopiviksi. Tavoitteena on tukea ratsastajaa erilaisilla toimintatavoilla ja apuvälineillä siten, että ratsastaminen onnistuu turvallisesti ja ratsastaja voi kehittyä omien mahdollisuuksiensa mukaisesti. Ratsastus- ja hevostaitojen opettelemisen rinnalla tulevat mielenvirkistys ja kunnon kohottaminen.

Tallilla on mahdollista ratsautua myös pyörätuolirampilta. Käytössä on myös paljon erilaisia ratsastusta helpottavia varusteita ja opasteita. Suosittelemme paljon tukea tarvitseville aina ensin yksityistuntia. Tunnin ajankohdan voi sopia Paulan kanssa omaan aikatauluun sopivaksi.

Erityisryhmien oma ryhmätunti aina tiistaisin klo 17-18. Tunti muodostuu hevosten hoidosta (harjaus, satulointi ja suitsinta) sekä ratsastuksesta. Askellajeina käynti ja ravi. Osallistujien on kyettävä ratsautumaan korokkeelta hevosen selkään. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita ratsastajan tapa liikkua ja kommunikoida, hänen kokonsa sekä mahdollisuus käyttää tunneilla omaa avustajaa. Avustajalla on oltava riittävästi kokemusta hevosten käsittelystä. Talli tekee oman arvionsa avustajan kokemuksen riittävyydestä. Ilmoittautumiset vain soittamalla.

Centered Riding

Centered Riding on tapa selittää ratsastusta kehonhallintaa, kehontuntemusta, kehon keskipistettä ja mielikuvia hyväksikäyttäen. Se perustuu ihmisen ja hevosen anatomian tuntemiseen, tasapainoon, liikemekaniikkaan, maan vetovoimaan sekä henkilön laajempaan ymmärrykseen ratsastajan ja hevosen yhteistyöstä. Paula on I-tason Centered Riding-ohjaaja.